Dialoguri despre educație: Ce știe? Ce poate? Ce valori are profesorul de mâine?

admin/ iunie 19, 2017/ Uncategorized/ 0 comments

Centrul pentru Politici Educaționale (CPEdu), alături de Coaliția pentru Educație organizeaza cea de-a doua dezbatere din seria „Dialoguri despre educație” cu tema – Ce știe? Ce poate? Ce valori are profesorul de mâine?, care va avea loc miercuri, în data de 28 iunie 2017, începând cu ora 16:00, la Spațiul comunitar La firul ierbii, Splaiul Unirii 160, București.

Pentru participare și contribuții la temă vă invităm să completați acest formular, pe care îl găsiți și la secțiunea Înscriere din meniul principal.

Considerăm că școlile performante depind de resurse umane performante care reușesc să adauge valoare învățării și contribuie la formarea caracterului fiecărui elev, în contextul socio-economic în care funcționează. Dacă în prima dezbatere din seria Dialoguri despre Educație ne-am uitat la managementul școlar și selecția directorilor, de această dată ne oprim asupra profilului profesorului.  Astfel , ne propunem să răspundem la întrebările – Cum arată profesorul care susține învățarea vizibilă? De ce cunoștințe și abilități are nevoie profesorul viitorului? De ce valori și atitudini are nevoie profesorul viitorului?

Dezbatere urmărește să prezinte necesitatea conturării unui profilul al profesorului de mâine,  pornind de la politici publice și practice existente la nivel european, culegând de asemenea contribuții din partea mai multor profesori și experți din domeniul educației.

Această dezbatere este parte din proiectul “Dialoguri despre Educație: monitorizarea instituțiilor publice din educație, implicarea cetățenilor în luarea deciziilor”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

Evenimentul a fost inclus în calendarul de activități organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare — România Educată.

Agenda evenimentului

15:45 – 16:00          Primirea invitațiilor;

16:00 – 16:15           Prezentarea proiectului și a seriei de dezbateri „Dialoguri despre  Educație”,

Daniela Alexe, președinta Centrului pentru Politici Educaționale

Daniela Vișoianu, președinta Federației Coaliția pentru Educație

16:15 – 16:30             Introducere în temă: De ce profilul profesorului? & Ce politici și practici există la nivel european?

Octavia  Borș, cercetător, Institutul de Științe ale Educației

16:30 – 17:30            Întrebări și răspunsuri

Moderator: Daniela Vișoianu

Invitați: Ligia Deca, Consilier de Stat – Departamentul Educație și Cercetare,

Mihaela Singer, Prof. Univ. Dr. Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti,

Mirela Stetco, Head of training and support Teach for Romania,

Violeta Dascălu, Director Scoala Gimnaziala „Ferdinand I”,

Octavia Borș, Cercetător, Institutul de Științe ale Educației.

17:30-18:45       Sesiune de lucru: De ce competențe are nevoie profesorul de mâine?

Facilitatori: Octavia Borș, Daniela Vișoianu, Daniela Alexe

18:45 – 19:00    Concluzii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*